e.mail:

info@celestin.si
GSM: 031 77 55 55

Knjiga vtisov vikend delavnic metode Feldenkrais

26. september 2015 - Jurij Mlinšek: "Sproščene oči za boljši vid"

Mala šola  metode Feldenkrais.

Naj se najprej predstavim!

Zdenka,  z velikim veseljem sem udeleženka Male šole metode Feldenkrais, ki jo vodi odlična in predana Feldenkraisu,  gospa Nuša Romih Masoglav.

Na sedmi delavnici smo udeleženci bili deležni izjemne teme:« Sproščene oči za dober vid«. Na povabilo naše Nuše nam je predaval gospod Jurij Mlinšek. Moram reči, da v sanjah nisem pričakovala da bom preživela tako zanimiv dan v družbi odličnega predavatelja, ki ima toliko znanja, da bi verjetno lahko ostali še ves teden, pa bi zmanjkalo časa.

Naučili smo se, da je vid eden naših najbolj dragocenih čutov. ( verjamem, da se do tega trenutka nismo tega zavedali). Spoznali smo,  kako je važna povezava v telesu za stabilno psihično in telesno ravnotežje. To pa lahko dosežemo samo , če našo pozornost obrnemo vase.

Za sproščanje in za ohranjanje vitalnosti smo se naučili ravno toliko tehnik, da smo jih v tem kratkem času lahko osvojili in jih vzeli za svoje. Vsa zahvala gre gospodu Mlinšku, ki nas je z svojo karizmo in seveda velikim znanjem,  popeljal v ta čudoviti svet vida.

Ves dan je potekal v zelo sproščenem in prijetnem vzdušju, kar gre zahvala gospodu Mlinšku in naši Nuši, ki nam je omogočila , da se seznanimo s področjem, ki ga verjetno nikoli ne bi imeli možnosti spoznati.

Do decembra imamo še tri delavnice in že zdaj se sprašujem s čim nas bo spet presenetila naša Nuša!

Zdenka Kristl Marinič

4. in 5. februar 2012, Laško - "Videti spregledano"

Hvala Nuša za vso nesebično podajanje vsega znanja in izkušenj. Upam, da se kmalu vidimo spet na delavnici.
Majda Anžin


Nuši hvala za lep, koristen in sproščen vikend.

Renata

P.S. Feldenkrais lives

 

Ni besed, da opišem svoje občutke nad ganjenostjoob vsem dogajanju in spoznanju, da je vse in vsi eno. Hvala Nuša, mogoče je to res pot zame.
N.Č.


Hvala za nove izkušnje.

Dajana19. in 20. november 2011, Laško

Nuša hvala. Spet smo bogatejši za koš novih izkušenj, ki jih bomo nosili s sabo in vsak petek bom dodala kanček novega. Ko bom vse znala uporabiti v vsakdanjem življenju bom zmagala.
Majda Anžin


Nekateri ljudje so nam poslani kot darilo iz neba. Takšno darilo si Nuša ti - hvala res si!

Tadeja

 

Nuša, želim ti še naprej lep dan, poln ptičjega petja, toplih pomladnih vetrov in izpolnjenosti z radostjo; vse to, kar sedaj čutim jaz.
Dragica


Hvala za popestren vikend.

Irena


Vedno znova me navduši in preseneča ta metoda.
Darja


7
.in 8. maj 2011, Slovenske Konjice - "Funkcionalna integracija rok z medenico"

Zelo zanimiva reč, ki mi je omehčala kolke.
Pepevnik Aco


ČUDOVITO!

Šoštarič


19. in 20. marec 2011, Ljubljana - "Z metodo Feldenkrais do psihičnega in fizičnega ravnovesja"

Novo odkritje, super! Hvala!

Špela


Čeprav popolna začetnica sem se po zaključenem prvem dnevu počutila prerojena. Lahka. Vesela. Kot nova. Doma sem razmišljala, kako bi te občutke prelila v besede, ki jih bo morda bral nekdo, ki šele odkriva metodo Feldenkrais. Ker pa sem po izobrazbi in duši lingvistka, mi je prišla na misel naslednja primerjava. Delavnico sem doživljala kot doživljam dobre knjige, ki jih rada berem na dušek. Včasih jih najdem sama, včasih pa one poiščejo mene. Začetne strani so namenjene tipanju, v nekem trenutku pa me knjiga (beri delavnica) potegne vase. Veselim se vsakega naslednjega poglavja (beri vaje); žal mi je, ko moram knjigo za kratek čas odložiti (kdaj bo že nedelja?), še bolj pa, ker slutim njen skorajšnji konec. A ko obrnem zadnjo stran (berem vajo), nisem več to, kar sem bila. Še veliko svojevrstnega in izvrstnega "branja" želim tako sebi, kot vam!
S hvaležnostjo, Saša Meše Konič


Hvala obema! :)

Urša


27. in 28. november 2010, Ljubljana - "Videti spregledano"

Hvala Nuši in Ireni za kvalitetno, prijazno in učinkovito delavnico.
Renata


Sproščujoče in hkrati intenzivno, obnovitev starega in še več novega, zanimivo in hkrati radostno odkrivanje samega sebe in svojih oči. Hvala! Bilo je super!

Nataša

 

Z Nušino pomočjo odkrivam kaj vse zmore moje telo (in to brez fizičnega napora). Hvala.
T.


ČU - DO - VI - TO !

N.

 

27. julij 2010, Ljubljana - "Lahkotno plavanje"

Danes smo delali z Nevenko Koprivšek. Bilo je v stilu "Beatlov", ampak tudi zelo dobro!
Nevenka


Zelo blagodejno za telo :)   Super je!

Mojca


29. maj 2010, Laško - "Z roko v roki"

Ja, zavedanje. To manjka marsikomu, meni pa še posebej. In bolj subtilno občutenje telesa. To. Super. Še pridem. Itak.
(Nevenka)Zelo zelo zanimivo - nov svet se odpira, ki je čisto znotraj nas, neviden, nepoznan - in počasi ga odkrivaš, spoznavaš in pred tabo se odprira nov čudovit svet. In začne se novo potovanje. Z veseljem se podajam na to pot.

(Irena)


Za Feldenkrais sem prvič slišala, kot predlog, za mojo delno nepokretno mamo od prijateljice iz Rima. Res je vse, kar je povedala.

Nuša zelo lepo vodi, ima prijeten glas ter zelo lepo slovenščino :-)) Hvala.

(Urška)

 

Hvala za res lepo delavnico in vse povedano znanje, usmerjenost predavateljice ter strokovno in nazorno podajanje. Bilo je super.

(Majda Anžin, Zdravilišče Laško)


27. in 28. februar v Kopru - "Za bistro oko"

 

"Vedno znova me očara preprostost vaj in neverjetno močan učinek, ki ga imajo vaje na telo in psiho. Najlepša hvala za učenje."
(Milka)


"Za delavnico sem se odločil iz radovednosti, ker so mi sicer vaje za hrbet iz prejšnje delavnice "lahkih nog naokrog" zelo koristile. Neverjetno presenečen  sem, ko sem na tej delavnici prvič v življenju ugotovil, da ko premaknem "samo" oči, spremenim položaj celega telesa - vse do mezinca na nogi."

(Tomaž)

 

"Metoda, ki jo je Nuša prinesla v Slovenijo, mi je zelo všeč, ker nas uči kako z občutkom in nežnostjo začutiti vsak dragocen gib našega telesa."
(M.Star. & Nuša)

 

23. in 24. januar v Ljubljani - "Lahkih nog naokrog"


"Po dobrem delu se dan pozna,
po dobrem počutju pa dobra delavnica."
(avtor neznan)

 

"Mislila sem, da svoje telo kar dobro poznam. V teh dveh dneh pa sem ugotovila, da z zelo preprostimi vajami lahko pomagamo svojemu telesu do večje sproščenosti in posledično do večje umirjenosti. Ni mi žal, da sem se odločila in vikend namenila le sebi."
(Suzana)

 

"To je pa čisto nekaj drugega, tako da je treba tudi v mislih spremeniti svoj odnos do gibanja in do svojega telesa. Ampak to je zelo dobro, saj nas prisili, da stopimo iz znanih okvirjev in se začnemo ukvarjati z bistvom."
(avtor neznan)

 

"Vse kar daje Feldenkrais je osnova za vsako nadaljne delo, ker pravi človek je le sproščen človek, ki sebe polno in zavestno uporablja. Čvrsta tla pa še posebno omogoča ozaveščeno stopalo."

(Vojko)

 

"Gibanje je življenje in življenje je en sam gib. Hoja je premikanje telesa v in po prostoru in ko enkrat zaznamo kako lahkotno se giblje telo po prostoru, postanejo razdalje v prostoru majhne. Prehodimo jih z lahkoto in pri tem neizmerno uživamo. Deli telesa se sestavijo v celoto in podpirajo en drugega pri vsakem gibu in koraku."
(avtor neznan)

"Zaznal sem vpliv gibalnih lekcij tudi na ostalih področjih življenja. Npr.: Prvi dan po delavnici sem se z avtom peljal v službo po popolnoma novi poti in pri tem užival."

(Vlado)