e.mail:

info@celestin.si
GSM: 031 77 55 55

URNIK skupinskih lekcij za sezono 2016/ 2017
si lahko ogledate tu >>>  

Knjiga za 5 eur!!!
Anne Triebel Thome:
FELDENKRAIS

naročila na info@celestin.si
ali 031 754 252


MALA ŠOLA METODE FELDENKRAIS 2017

>>>

ENODNEVNE DELAVNICE

OZEK PAS ZA LEP STAS
Ljubljana,
  26.avgust 2017

>>>

 
 

Zdenka Kristl Marinič: Feldenkrais mi je spremenil življenje

Moja življenjska zgodba je zgodba glasbenice-violončelistke in rada bi jo delila z drugimi, ki so se morda znašli v podobni situaciji.

S 13 leti sem prišla iz moje Prlekije (Ljutomera) na študij violončela v Ljubljano, s 16 sem bila sprejeta kot izjemen talent na Akademijo za glasbo v Ljubljani, s 17 pa sem bila povabljena v orkester RTV Ljubljana. Vse se je odvijalo zelo hitro in tempo s katerim sem obremenjevala svoje telo je bil seveda  prehud. Žal se takrat  ni pogovarjalo o kakšnih sprostitvenih vajah in tako sem pri 40 letih morala prenehati z igranjem violončela, ker so mi sicer zdravniki napovedali da bom končala v invalidskem vozičku. Diagnoza je bila obraba ramenskega sklepa, ramenskih vezi in celotne hrbtenice. Bolečine so bile neznosne in od nenehnih preiskav, pošiljanja v toplice, fizioterapij je bilo moje telo vedno bolj izmučeno in utrujeno.

Čutila sem, da moram tudi sama kaj narediti za izboljšanje stanja. Začela sem prebirati razno literaturo v zvezi z mojimi težavami in pričela delati na sebi. Spremenila sem jedilnik in pričela z vadbo Joge, potem Pilatesa, pa razne kombinacije vaj, ki sem se jih naučila skozi vsa leta. Udeležila sem se mnogih predavanj v zvezi z mojimi težavami, hodila redno na masaže, vendar se bolečine niso mnogo zmanjšale.

Hvaležna sem za dan, ko sem izvedela za metodo Feldenkrais in voditeljico te metode, gospo Nušo Romih Masoglav. Po enem letu enkrat tedenske telovadbe in od začetka nekaj individualnih tretmajev pri gospe Nuši se mi je spremenilo življenje. Bolečine so se počasi začele umirjati, naučila sem se poslušati svoje telo in z vajami, ki so prijazne do telesa in uma, sem po 27. letih iskanja našla pravi način kako zmanjšati moje dolgoletne težave.

Hvaležna sem gospe Nuši, saj so njene ure telovadbe za me vedno prekratke, predvsem pa vsak teden težko čakam, da spet pridem v okolje, ki ga gospa Nuša napolni z neverjetno toplino, energijo in ljubeznijo do te metode, ki verjamem, da je pomagala že mnogim.

Včasih komaj verjamem, da so dogaja to meni in da niso samo sanje o tem, kako naj si izboljšam kvaliteto življenja z čim manj bolečinami.

Nuša, s hvaležnostjo!

Zdenka

 

  Domov