e.mail:

info@celestin.si
GSM: 031 77 55 55

Petra Jeretina


Petra metoda Feldenkrais
Že od malih nog uživa v raziskovanju;
najprej okolice domače hiše, nato skupaj s starši narave, gozdov, travnikov,… 
kjer se še vedno počuti varno in sprejeto.
Ko se je naučila brati, je knjiga postala njena največja in najboljša prijateljica.
Učenje je
bilo tedaj in je še vedno področje, ki se ga nikoli ne naveliča.
Na svoji življenjski poti se je srečevala s številnimi izzivi, ki so jo obogatili z izkušnjami.  Pri izvajanju  shiatsu masaže in refleksno-conske masaže stopal ter dlani, je prihajala v vse tesnejši stik z ljudmi. Ob svojem delu je predvsem spoznala, kako zelo ljudje potrebujemoveliko uho, ki  nas posluša ter par nežnih rok, ki nam pokažejo, da smo pomembni natanko taki, kot smo - tukaj in zdaj, v tem edinstvenem trenutku.

Ko se je srečala z metodo Feldenkrais, je vse opisano doživela tudi sama. Uvidela je, da gre za metodo, ki posamezniku pomaga spoznati način, kako si pri razreševanju vsakdanjih težav lahko pomaga sam. Medtem ko poučuje in vodi lekcije (skupinske vadbe) Feldenkrais, se hkrati še sama izpopolnjuje. Vsakič znova je očarana, prevzeta in presenečena nad preprostim načinom in rešitvami, ki jih metoda ponuja.

Poglobljeno seznanjanje z metodo Feldenkrais jo je privedlo do prepoznanja ter odkritja temeljev, na katerih stoji tudi njeno dajanje shiatsu masaže. »Čudovito je spoznavati, kako fantastičen je ustroj človeka in njegovega telesa in kako lahko vsak njegov delček  deluje samostojno ter obenem povezano v harmonično celoto,« pravi Petra.  »Ko začutimo to harmonijo v sebi, postanemo izpolnjeni in srečni. To pa je tisto, kar meni pomeni metoda Feldenkrais in upam, da boste enako harmonijo v sebi odkrili tudi vsi tisti, ki boste okusili  lekcije Feldenkraisa.«

Petra GSM: 031 74 96 99

Shiatsu je način terapije, ki v svojem bistvu združuje intuicijo z razumevanjem telesa ter duha. To je učinkovita pot do uravnovešenja energij in aktiviranja lastnih potencialov za doseganje telesnega zdravja, občutka miru, sproščenosti ter dobrega počutja. Osnovni namen shiatsu tehnike je pomagati prejemniku, da se sprosti in tako uspešno obvladuje stres oziroma stresne situacije, s tem pa se prične samozdravilni proces, ki je bil dotlej skrit v našem telesu. 

Refleksnoconska masaža stopal je terapija, ki sloni na povezanosti med posameznimi conami na stopalu in notranjimi organi ter organskimi sistemi v telesu. Vsak par stopal je zrcalna slika zdravstvenega stanja človeškega telesa in njegovih organskih sistemov.  Stopala ali dlani masiramo z različno močnim pritiskom palca oziroma drugih prstov in na ta način stimuliramo refleksne cone ter prek njih povzročamo reakcije v odgovarjajočih delih telesa, organih in organskih sistemih. Naše telo reagira s sprostitvijo in samozdravilnimi procesi ter se tako povrne k notranjemu ravnovesju.