e.mail:

info@celestin.si
GSM: 031 77 55 55

Nuša Romih Masnoglav


Nuša Romih Masnoglav - metoda Feldenkrais
Nuša Romih Masnoglav (prof. športne vzgoje) je prva certificirana učiteljica metode Feldenkrais v Sloveniji.

Že kot mlado dekle je vzljubilo šport, še posebno intenzivno se je v letih od 1984 do 1989 ukvarjala z alpinizmom in športnim plezanjem.

Leta 1988 je bila
, na podlagi ankete med alpinisti in športnimi plezalci izbrana za
najboljšo športno plezalko v takratni Jugoslaviji. Kar 2-krat ji je uspelo dvigniti mejo ženskega športnega plezanja v Jugoslaviji in sicer, ko je preplezala "Mozartove kroglice"(l. 1988) in "Soleo" (l.1989) v Dolžanovi soteski.

Leta 1998 je uspešno diplomirala na Fakulteti za šport. Med študijem se je zaposlila v Mladinskem klimatskem zdravilišču na Rakitni, kjer je vodila športne dejavnosti, dihalne vaje in ustvarjalne delavnice za otroke z astmo in drugimi boleznimi dihal; organizirala je športne in pravljične dni, ter šole v naravi.

V letu 2004 se je osamosvojila in decembra, istega leta, v samozaložbi izdala pravljico "Slonček Smrkolinček", namenjeno otrokom z astmo, trdovratnimi bronhitisi in prehladi.

Leta 2005 je ustanovila podjetje Celestin in se na Dunaju (Feldenkrais institut) vpisala v izobraževalni program metode Feldenkrais. Uspešno ga je zaključila 2009, pridobila certifikat in postala prva slovenska učiteljica metode Feldenkrais. Danes je metoda Feldenkrais njen način življenja in polna zaposlitev.

Kontakt: 031-754-252
e-naslov: nusa@celestin.si